matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Ewa:
Proszę o pomoc w zadaniu Który z poniższych wzorów przedstawia zależność pomiędzy wielkościami odwrotnie proporcjonalnymi? a) yx = 5
1
b) y =
x
5
1
c) y = x −
5
d) y = 5x i dlaczego ?
30 sty 10:24
Ewa:
Proszę jeszcze raz, nie wiem jak to zrobić
30 sty 15:56