π | π | 7 | 5 | |||||
arcsin(−sin | )+arccos(−cos−( | ))+arcsin(sin | π)+arccos(−cos | π) | ||||
6 | 4 | 6 | 4 |
1 | π | π | π | |||||
=arcsin(− | )+arccos(−cos | )+arcsin(sin | )+arccos(−cos | ) | ||||
2 | 4 | 6 | 4 |
1 | √2 | 1 | √2 | |||||
=−arcsin | +arccos(− | )+arcsin | +arccos(− | ) | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
π | √2 | π | √2 | |||||
=− | +π−arccos | + | +π−arccos | |||||
6 | 2 | 6 | 2 |
π | π | π | π | 3 | ||||||
=− | +π− | + | +π− | = | π | |||||
6 | 4 | 6 | 4 | 2 |
π | π | π | π | |||||
=−arcsin(sin | )+arccos(−cos | )+arcsin(sin(π+ | )+arccos(−cos(π+ | ))= | ||||
6 | 4 | 6 | 4 |
π | π | π | π | |||||
=− | +π−arccos(cos | )+arcsin(−sin | )+arccos( | )= | ||||
6 | 4 | 6 | 4 |
π | π | π | π | 2π | 2π | |||||||
=− | +π− | − | + | =π− | = | |||||||
6 | 4 | 6 | 4 | 6 | 3 |
π | ||
można rozjaśnić jak jest z tym arccos(−cos(− | )) ? | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |