π | π | |||
Dlaczego arccos | = | ? | ||
3 | 3 |
π | π | ||
>1, zatem | nie należy do dziedziny arcusa cosinusa. | ||
3 | 3 |
1 | π | π | 1 | |||||
arccos | = | , bo cos | = | . | ||||
2 | 3 | 3 | 2 |
π | ||
Dziękuję ![]() | )) ? | |
3 |
π | 1 | π | ||||
arccos(cos(− | ))=arccos( | )= | ||||
3 | 2 | 3 |
π | π | π | ||||
arccos(cos(− | ))=arccos(cos( | ))= | ||||
3 | 3 | 3 |
π | ||
bo np. gdyby tam było cos(− | ) to byśmy już mieli problem | |
80 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |