f
bc: jak to można obliczyć
81/27 jest całe do pierwiastka 3 stopnia a całość do potęgi −3
1 lis 00:30
bc: czy mam 81/27 podnieść do 3 potęgi ? i potem do potęi −1? i tak samo z tą do potęgi 2?
1 lis 00:35
Eta:
81:27=3
| | 1 | |
3√3= 31/3 i ((31/3)−3=3−1= |
| |
| | 3 | |
| | 4 | | 1 | | 7 | | 225 | |
( |
| − |
| )−2 = ( |
| )−2= |
| |
| | 5 | | 3 | | 15 | | 49 | |
1 lis 00:46
bc: hmmm czyli nie można
1 lis 00:49
bc: Pani Etu, czemu Pani nie śpi?
1 lis 00:50
Eta:
A Ty czemu nie śpisz?
1 lis 00:58