ZBIORY
asia: Dane są zbiory: A={x∊R: |x| ≤5} oraz B={x∊R: |x| >3}
Przedstaw je za pomocą przedziałów na osi liczbowej a następnie wyznacz ich część wspólną,
sumę i różnicę.
30 sty 10:20
ORZEŁ: 
dwa razy to samo
30 sty 11:51
ASIA: orzel a moze Ty mi to napiszesz ? JAŚNIEJ?
30 sty 12:02
ORZEŁ: x ∊ <−5 , 5>
x∊ ( −∞, −3) (3, +∞)
narysuj na osi i odczytaj wartości
30 sty 12:05
Godzio:
|x| > a a∊R+
x>a v x< −a
|x| <a
x<a ∧x>−a
masz definicje spróbuj sam
30 sty 12:07
ASIA:

czy dobry jest taki rysunek

czesc wspolna A∩B to <−5,−3) i (3,5>
suma A∪B (−∞,∞)
roznica A\B (−3,3)
B\A (−∞,−5> i <5,∞)
30 sty 12:18
ASIA: plisss sprawdzcie mi to
30 sty 12:21
ASIA: ?
30 sty 12:26
Godzio:
A−B <−3,3>
B−A (−∞,−5) (5,∞)
30 sty 12:35
R.W.16l: nie proś co 5 minut... ludzie widzą, pamiętają i w końcu sprawdzą... niektórzy muszą czekać
cały dzień, by mieć coś zrobione, są cierpliwi, nie upominają się o swoje.. a poza tym są
ferie, więc Ci nie spieszno, więc CZEKAJ SWOJE
Wybacz, ale taka prawda...
30 sty 12:36
Bogdan:

Przy takim rysunku (bez zamalowywania kółeczek i z wyraźnym zaznaczeniem przynależności
punktów do przedziału) nie można popełnić błędu.
U Ciebie
ASIU są 2 błędy, ktore popełniłaś biorąc automatycznie zamalowane kółeczko
za koniec przedziału domkniętego.
A \ B = <−3, 3>
B \ A = (−∞, −5)∪(5, +∞)
30 sty 12:37
ASIA: dziekuje
30 sty 12:42