Ciała
Konrad: Witam, czy dobrze rozwiązałem to zadanie, tj czy dobrze udowodniłem?
https://image.ibb.co/kpiC5w/qwqw.png
sprawdzam czy działanie dodawania ma element neutralny:
a+e=a
e=0
teraz sprawdzam czy istnieje liczba przeciwna:
a+b=e
a+b=0
można stąd wywnioskować że tylko dwa zera spełniają to równanie, bo jak za argument podstawimy
liczbę inną niż 0 to wynik tego mnożenia będzie inny od zera, więc w tym działaniu nie ma liczb
przeciwnych
Pytający:
Czy dobrze rozwiązałeś to zadanie/dobrze udowodniłeś? Hmm, gdybyś napisał polecenie znacznie
ułatwiłbyś odpowiedź na to pytanie.

"wynik tego mnożenia"
zamień na
"wynik tego dodawania"
Poza tym całkiem sensownie.