matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia sin...
Proszący o pomoc:
Oblicz wartość wyrażenia sin
3
α − cos
3
α, wiedząc że α jest miarą kąta ostrego i sin α =
4
5
Zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Będę wdzięczny za pomoc z ruszeniem z miejsca
30 paź 21:28
yht:
mając dany sinα, oblicz cosα (np. z jedynki trygonometrycznej)
30 paź 21:30
Eta:
3
4
cosα=
, sinα=
5
5
4
3
W= (
)
3
−(
)
3
=
5
5
30 paź 21:53