logarytm i funkcja
Asia: mam jeszcze dwa zadania prosze o pomoc

1) Rozwiąż równanie logarytmiczne log10
2 − 2log10
3=1.
Pamiętaj o założeniach.
2) wyznacz dziedzinę i zbiór wartości funkcji f(x)=
√x−3x2
30 sty 09:23
Edek: 1) log10
2−log
6=1
1=10
5 ... ?
tam czasem niema w podstawie parametru lub czegoś innego?
2)D: x−3x
2≥0
ZW
f=x≥0 → patrz wykres
30 sty 09:34
Asia: jaki wykres?
30 sty 09:39
Asia: ja na tej kartce mam napisane tak logx2−2log3=1 ale pod tym mam wpisane na tej kserówce 10 pod
1 i 2 logarytmem
30 sty 09:40