oblicz logarytm
Klaudia: 2 log√8+1 =
30 paź 18:48
iteRacj@:
czy chodzi o rozwiązanie równania
2 log√8 +1 = 0
30 paź 19:38
iteRacj@: czy o przekształcenie wyrażenia
2 log√8 +1
do najprostszej postaci?
30 paź 19:39
Klaudia: o obliczenie logarytmu
30 paź 19:43
wiesiu: No to kalkulator, co się będziesz...
30 paź 19:44
iteRacj@: 2log √8 +1 = log 8 +1 = log 8 +log 10 = log 80
30 paź 19:45
iteRacj@: i dalej to co radzi wiesiu
30 paź 19:46
5-latek: Nie trzeba kalkulatora w tym przypadku
log2≈0,301
log8= log23= 3log2= 3*0,301= 0,903
log8+log10= 0.903+1= 1,903
30 paź 23:34