wykaż, że.....
Gabi1997: zad1.
Wykaż, że liczba 4*3
21 + 9
10 + 6*3
19 jest podzielna przez 15.
zad2.
| | 1 | |
Wykaż, że logx+4 ( |
| x+2) + logx+4 (2x+8) = 2, x∊(−4,−3) ∪ (−3, +∞) |
| | 2 | |
30 paź 17:37
PW: Zadanie 1. Każdy składnik przedstawić w postaci k,320.
30 paź 17:42
Gabi1997: DOKŁADNIEJ>?
30 paź 18:22
Janek191:
4*321 = 4*3&320
910 = (32)10 = 320
6*319 = 2*320
30 paź 18:24
Janek191:
4*321 = 4*3*320 = 12*320
30 paź 18:25
wiesiu: 12*320+320+2*320
320(12+1+2)
15*320
ckd
30 paź 18:26
Mila:
albo tak:
1)
321=32*319=9*319
910=(32)10=320=3*319
wyłącz 319
30 paź 18:26