Wykres funkcji wykładniczej
Pati: Narysuj wykres funkcji wykładniczej f(x) = 2x−4−1.
Określ jej dziedzinę, zbiór wartości oraz monotoiczność.
Podaj równanie asymptoty oraz miejsca zerowe tej funkcji.
30 sty 09:12
ORZEŁ: f1(x) = 2x Tu[4, −1]
f(x)
narysuj i odczytaj
30 sty 11:53
Tomek: hm wyszlo mi rosnaca
mo=4
dziedzina R
wartosci (−1,∞)
30 sty 12:00
Tomek: ale rownanie asymptoty nei wiem jak hehe
30 sty 12:00
ORZEŁ: asymptoty można odczytać z wykresu
30 sty 12:01
Tomek: hm ale asymptota chodzi o pozioma taK?
30 sty 12:08
ORZEŁ: obie − pozioma i pionowa
30 sty 12:10