potegi ilogarytmy
wojciech22: Proszę o rozwiązanie wraz z wykonanymi obliczeniami.
ZAD.1
Wskaż liczbę, która nie należy do dziedziny wyrażenia log 5(4−x).
a) 3
b)−1
c)5
d)0
ZAD.2
Wskaż, taką liczbę x, że 4 x =2 √2.
a) x= 2 √2 / 4
b) x= log 2 √2
c) x= 8 √2
d)x= log 4 2 √2
ZAD.3
Liczba trzy razy większa od liczby log 72 to:
a) log 7 8
b)log 7 6
c)log 21 6
d)log 7 5
ZAD.4
Liczba log 12 144 30 jest równa
a)60
b)360
c)32
d)900
30 paź 17:04
Janek191:
z.1
4 − x > 0 sprawdź.
z.2
d)
z.3
a)
z.4
a)
30 paź 17:13
wojciech22: A mogę wiedzieć jak do tego dojść? Obliczenia są potrzebne
30 paź 17:28