oblicz wartsoc wyrazenia
malinowyraj: oblicz wartosc wyrazenia −4cos2alfa−3sin alfa jei cos alfa=1/4
30 paź 15:59
kochanus_niepospolitus:
cos a = 1/4 −> sin a = +/− √3/4
30 paź 16:01
malinowyraj: no i tak to niby wyszło
30 paź 16:02
kochanus_niepospolitus:
ale co niby tak wyszło
30 paź 16:06
malinowyraj: skad niby to √3 /4
30 paź 16:08
malinowyraj: bo z jedynki wychodzi 15/16
30 paź 16:08
kochanus_niepospolitus:
poprawka: sina = +/−
√15/4
30 paź 16:11
Janex: ciagle malo pomocne rozwiąż pomoze ktos w wyrazeniu ?
30 paź 16:57