matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są zbiory: A={x∊R:|x|≤5} oraz B...
Asia:
Dane są zbiory: A={xR: |x| ≤5} oraz B={x∊R: |x| >3} Przedstaw je za pomocą przedziałów na osi liczbowej a następnie wyznacz ich część wspólną, sumę i różnicę.
30 sty 09:04