matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartosc pozostalych funkcji
malinowyraj:
oblicz wartosc pozostałych funkcji jesli tg=3
30 paź 12:23
Jerzy:
y = x
√
10
x
1
√
10
sinα =
=
=
x
√
10
√
10
10
3x
cosα =
= ...
y
1
ctgα =
3
30 paź 12:27
Jerzy:
Pomyłka ... zamień na rysunku x z 3x
3x
sinα =
y
x
cosα =
y
30 paź 12:29