matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartosc wyrazenia
malinowyraj:
oblicz wartosc wyrazenia −4cos
2
alfa−3sinalfa jesli8 cos=1/4 i nalezy do 1 cwiartki
30 paź 12:15
'Leszek:
Skorzystaj z jedynki trygonometrycznej : cos
2
α + sin
2
α = 1 i wyznacz sin α = .......
30 paź 13:12