matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie prosze pomóz
Dobra:
Bardzo prosze o pomoc z zadaniem
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/22894565_889768147859083_1774304102_n.png?oh=58d809e3fe9193f0c27c97a5fe0aeca9&oe=59F98D4A
30 paź 06:45
Jerzy:
a) Mamy: f(0) = 2 ⇔ 2 = a
0
+ q = 1 ⇔ 2 = 1 + q ⇔ q = 1 f(1) = 3 ⇔ 3 = a
1
+ 1 ⇔ a = 2 f(x) = 2
x
+ 1 b) f(x) ≥ 65 ⇔ 2
x
+ 1 ≥ 65 ⇔ 2
x
≥ 64 ⇔ 2
x
≥ 2
6
⇔ x ≥ 6 c) Zapis nieczytelny.
30 paź 07:49
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick