1 + i√3 | ||
( | )20 | |
1+3 |
1 + i√3 | ||
( | )20 | |
1+i |
1+i √3 | |
, moduł = 1, argument = 60o, 20=3*6+2 | |
2 |
1+i √3 | 1+i √3 | −1+i √3 | ||||
( | )20 = ( | )2 = | ||||
2 | 2 | 2 |
1+i | |
, moduł =1, argument = 45o, 20=2*8+4 | |
√2 |
1+i | 1+i | |||
( | )20=( | )4 = −1 | ||
√2 | √2 |
−1+i√3 | ||
Licznik = 220 | , Mianownik = − 210, Wynik = 29 (1 − i√3) | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |