n(√n+5+√n+8) | n2(n+5−n−8) | |||
n(√n+5−√n+8) | = | = | ||
n(√n+5+√n+8) | n(√n+5+√n+8) |
−3n2 | ||
Oj , co dalej nam daje | , i moge wyłączyć n przed nawiasy ale wtedy | |
n(√n+5+√n+8) |
n*(√n+5−√n+8) | (√n+5+√n+8) | |||
limn→∞ | * | = | ||
1 | (√n+5+√n+8) |
n*(n+5−n−8) | ||
=limn→∞ | = | |
(√n+5+√n+8) |
−3n) | ||
=limn→∞ | = | |
(√n+5+√n+8) |
−3n | 3 | |||
=limn→∞ | =− | |||
n*(√1+5/n+√1+8/n) | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |