funkcja kwadratowa
aniasz0897: 1.wyznacz wzór funkcji kwadratowej w postaci ogólnej, wiedząc że jednym z miejsc zerowych jest
liczba −4, osią symetri wykresu jest x=3, zaś najmniejszą wartością funkcji w <−3 1/2, −2 1/2>
wynosi −
29 paź 20:12
yht:
x
1 = −4
−4+x
2 = 6
x
2 = 10
y = a(x−x
1)(x−x
2)
y = a(x+4)(x−10)
dokończ
29 paź 20:18
yht:
w sensie dokończ treść zadania, to zrobimy zadanie do końca
29 paź 20:19
aniasz0897: już nie ma dalszej części, przez przypadek napisałam "wynosi", bardzo dziękuję za odpowiedź!
29 paź 20:22
yht:
musi być dalsza treść; za dobrze znam te zadania...
29 paź 20:29