3 | ||
cos27x= | ||
4 |
√3 | √3 | |||
rozpisuje sobie jako cos7x= | i cos7x=− | |||
2 | 2 |
π | 2kπ | π | 2kπ | |||||
wychodzi mi z pierwszego: x= | + | x=− | + | |||||
42 | 7 | 42 | 7 |
5π | 2kπ | 7π | 2kπ | |||||
z drugiego: x= | + | x= | + | |||||
42 | 7 | 42 | 7 |
π | kπ | π | kπ | |||||
x= | + | x=− | + | |||||
42 | 7 | 42 | 7 |
1 | 3 | ||
(1+cos(14x))= | |||
2 | 4 |
3 | ||
1+cos(14x)= | ||
2 |
1 | ||
cos(14x)= | ||
2 |
π | ||
14x=± | +2kπ k∊ℤ | |
6 |
π | kπ | |||
x==± | + | k∊ℤ | ||
84 | 7 |
1 | ||
cos(14x)= | ||
2 |
π | ||
14x=± | +2kπ k∊ℤ | |
3 |
π | kπ | |||
x=± | + | k∊ℤ | ||
42 | 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |