matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
rose:
Naszkicuj wykres funkcji opisanej wzorem parametrycznym.
⎧
x(t)=2t − t
2
⎩
y(t)=2t
2
− t
3
t∊[−1,3]
29 paź 18:27
rose:
Pomoże mi ktoś?
29 paź 18:36
rose:
Proszę o pomoc...
29 paź 18:43
Mila:
To jest równanie pętli. Po co chcesz rysować? Do obliczenia pola nie musisz.
29 paź 19:21
Mila:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x(t)%3D2t+%E2%88%92+t%5E2+%09,+y(t)%3D2t%5E2+%E2%88%92+t%5E3%09++for+++++++++++%E2%88%921%3C%3Dt%3C%3D3
29 paź 19:23