Trygonometria
Mopsik: Wykaż, że sin2α / 1+cos2α * cosα / 1+cosα = tg12α
29 paź 14:00
Eta:
Zapisz to porządnie!
29 paź 14:02
Eta:
Tak ma być?
| sin2α | | cosα | |
| * |
| =tg(α/2) |
| 1+cos2α | | 1+cosα | |
29 paź 14:04
Mopsik: | sin2α | | cosα | | 1 | |
| * |
| = tg |
| α |
| 1+cos2α | | 1+cosα | | 2 | |
29 paź 14:05
Eta:
Zastosuj do lewej strony wzory :
sin(2a)=2sinacosa
sina= 2sin(a/2)*cos(a/2)
1+cos(2a)=2cos
2a
1+cosa= 2cos
2(a/2)
i po b
ólu
29 paź 14:08
5-latek: Dzien dobry

Ponoc zapowiada wielki powrot do polityki
29 paź 14:10
Eta:
Hej "małolatku"
29 paź 14:38
Eta:
"powraca" ? .... pewnie przez ten czas.. nauczył się ortografii
29 paź 14:39