Trygonometria
Youkon: Udowodnij tożsamość 1−2sin2α / 1+sin2α =1−tgα / 1+tgα
29 paź 13:47
Eta:
| | 1−2sin2α | | 1−tgα | |
Czy taki jest zapis : |
| = |
| |
| | 1+sin2α | | 1+tgα | |
29 paź 14:01
Mopsik: Dokładnie
29 paź 14:05
Mopsik: Też mam problem z tym zadaniem jak Youkon
29 paź 14:06
5-latek: Nie griluj
29 paź 14:07
Jerzy:
Pytanie , czy to jest tożsamość ?
29 paź 14:11
Eta:
1−2sin
2a= cos
2a−sin
2a=(cosa−sina)(cosa+sina)
1+sin2a= (sina+cosa)
2
| | cosa−sina | | cosa(1−tga) | |
L= ...... = |
| = |
| =..... =P |
| | cosa+sina | | cosa(1+tga) | |
bo ze względu na tangens cosa≠0
29 paź 14:11
Jerzy:
Dobra ... jest, żle policzylem.
29 paź 14:12
Eta:
I co? zamurowało? ........ Youkon=Mopsik
29 paź 14:34
Eta:
Przepisał i.......... ma w d..........
29 paź 14:40