matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obicz pozostale wartosci funckji
ana :
oblicz pozostale wartosci funckji trygonometrycznych jesli sinalfa=−15/17
29 paź 12:28
the foxi:
225
64
cos
2
α=1−sin
2
α=1−
=
289
289
8
8
cosα=
⋁ cosα=−
17
17
sinα
tgα=
cosα
−15
17
15
15
tgα=
=−
⋁ tgα=
8
17
8
8
1
ctgα=
tgα
8
8
ctgα=−
⋁ ctgα=
15
15
29 paź 12:53