8 | ||
cosα= | , A(16,12) | |
17 |
15 | ||
Liczę sobie z jedynki trygonometrycznej sinusa, potem tangensa i wychodzi mi tg= | ||
8 |
15 | ||
lub tg=− | ||
8 |
15 | ||
y = − | x + b A = (16, 12) | |
8 |
15 | ||
12 = − | *16 + b ⇒ b = 42 | |
8 |
15 | ||
y = − | x + 42 | |
8 |
15 | ||
y = | x + b | |
8 |
15 | ||
12 = | *16 + b ⇒ b = − 18 | |
8 |
15 | ||
y = | x − 18 | |
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |