xc
lucjan: Szukam punktu wspolnego dwoch linii w R4
jedna z nich przechodzi przez B(1,1,1,1) oraz A(−6,2,−3,4) a druga linia przechodzi przez
c(5,3,−2,−2) oraz
d(4,1,0,−1)
zrobilem tak, wyznaczylem wektor AB dwoch punktow i wyszlo mi (7,−1,4,−3)
analogicznie
CD (−1,−2,2,1)
wiec rownania
L1
(−6,2,−3,4) +j(7,−1,4,−3)
L2
(5,3,−2,−2)+i(−1,−2,2,1)
teraz uklad
−6+7j=5−i
2−j=3−2i
−3+4j=−2+2i
4−3j=−2+i
probuje to rozwiazac i mi nie wychodzi, nie wiem czy mam zacme czy zle to robie, mozecie pomoc?
28 paź 23:08
jc:
i + 7j = 11
2i − j = 1
2i − 4j =1
i + 3j = 6
4j=5
3j=0
0 = 5
Sprzeczność!
A czego się spodziewałeś?
28 paź 23:26
lucjan: nie maja punktow wspolnych... spodziewalem sie ze maja, ale teraz jestem w 100% pewny ze nie,
dziekuje bardzo
28 paź 23:56