ggggg
Emilia: Czy jeśli mam działanie na liczbie nieskończonej np. załóżmy 4∞ i to wyrażenie nie należy do
wyrażen nieoznaczonych to mogę obliczać takie przykłady przez wstawianie w miejsce liczby ∞
jakieś bardzo dużej liczby np.milion centylion bilion pierdylion itp. i sprawdzić do czego
zmierza ta liczba czy np. do nieskończoności? TO dobry sposób?
28 paź 22:00
Jerzy:
Możesz. Najlepiej sto tysiėcy bilionów.
28 paź 22:36
5-latek: Jesli q jest liczba rzczywista to
lim n→∞ qn =
0 dla |q|<1
= 1 dla q=1
= ∞ dla q>1
nie istnieje jesli q≤−1
28 paź 22:37
Jerzy:
Kolega podstawiał moją liczbė,ale do potėgi 10 milardów i doszedł do tego samego wniosku.
28 paź 22:39
Emilia: JErzy dlaczego najlepiej sto tys. bilionów?

zgaduję że to żart
28 paź 22:39
Jerzy:
To bardzo fajny wykładnik
28 paź 22:41
5-latek: Widzisz Emilko niepotrzebnie tracilas czas na dyskusje o lekturach zamiast zapoznac sie z tw.
dotyczacych granic
28 paź 22:41
Jerzy:
Spalił mi trzy kalkulatory.
28 paź 22:42
Emilia: hahhaha 5−latek zapamiętaj że całki są tylko na studiach a granice tylko na rozszerzeniu

ale odnośnie ciągów to masz racje że na podstawie one też występują
28 paź 22:43
5-latek: Tak ja pamietam bo mialem pochodne i calki i rownania rozniczkowe w szkole sredniej
28 paź 22:45
Emilia: całki i równania rózniczkowe miałeś w liceum? What? Ja miałam tylko granice i pochodne jeśli
chodzi o rachunek różniczkowy

zajrzyj sobie jakie prościzny są w takim razie w
podręcznikach na poziomie podstawowym
28 paź 22:48
Emilia: Na maturze całki kiedyś występowały?
28 paź 22:50
5-latek: Tak wystepowaly
Np obliczyc pole obszaru
P= {(x,y) : 1≤x≤2 ∧ 0≤γ≤ex }
28 paź 22:55
Emilia: Wow to jestem zaskoczona

JAk ja chodziłam do 2 klasy liceum (bo wtedy był rachunek
różniczkowy) to mieliśmy tylko granice funkcji pochodne no i szkicowanie wykresów(ekstrema
wartości największe najmniejsze monotoniczność itp.)
28 paź 22:58
Janek191:
5 − latek jest już prawie 60 − latkiem
28 paź 23:06
Emilia: Aaaaaaa to dlatego ...

Ej to kiedyś był wyższy poziom w szkołach w takim razie
28 paź 23:07
5-latek: Dobry wieczor
Janek 191 
A kolega jest jeszcze straszy ode mnie
28 paź 23:08
5-latek: Sa jeszcze na forum osoby starsze ode mnie i majace wiecej wiedzy niz ja

takze widzisz nie wiadomo na kogo trafisz
28 paź 23:10
Emilia: A ja mam 19 latek
28 paź 23:10
5-latek: Niech żyje mlodość
28 paź 23:11
Janek191:
28 paź 23:12
Emilia: Niech żyje młodość i ..... WOLNOŚĆ OD LEKTUR SZKOLNYCH

jestem wreszcie wolna , na studiach
uczę się tylko tego czego chcę.Pamiętam że w szkole też nie przepadałam za historią i za
geografią.
28 paź 23:12
Jerzy:
I tak trzymaj !

( nienawidziłem tych przedmiotów )
28 paź 23:23