matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
max:
(1 + 3i) − |1 + √3i| Jaki będzie moduł z tej liczby zespolonej |z|? Co zrobić w przypadku modułu z modułu? Proszę o pomoc.
28 paź 21:34
'Leszek:
z= ( 1+3i) − 2 = −1 +3i |z| =
√
10
28 paź 21:45
max:
Dziękuję
28 paź 21:51