matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
l.zespolone
student:
(1+i)(2−i)
2−i+2i−i
2
2+i+1
3+i
=
=
=
(1−i)
2
1−2i+i
2
1−2i−1
−2i
3+i
2i
6i+2i
2
6i−2
6i
2
=
*
=
=
=
−
−2i
2i
−4i
2
4
4
4
1
3
= −
+
i
2
2
Proszę spr. czy to dobrze?
29 sty 21:53
sc:
wygląda poprawnie
29 sty 22:03
Bogdan:
i
2i
Dobrze, ale wystarczyło pomnożyć przez
, a nie przez
i
2i
29 sty 22:04
student:
thx
29 sty 22:31