Wyznacz wyraz pierwszy, roznice i wyraz ogolny ciagu arytmetycznego, jezeli ...
Ewka: Wyznacz wyraz pierwszy, roznice i wyraz ogolny ciagu arytmetycznego, jezeli ...
a2+a5=1,7 a3xa6=1,12
a1+a2+a3=9 a1xa2xa3=33/4
a2+a4=−1 a5 do potegi 2 = 81/4
28 paź 19:24
Blee: Dodaj to jeszcze 7 razy wtedy dopiero dostaniesz gotowca
28 paź 19:31
Definicja: Ewka symbol mnozenia jest taki (*)
x− oznacza teraz co innego
Mamsz przed oczami wpisz a otrzymasz i bedzie np
a2+a5=1,7
a3*a6= 1,12
a1+r +a1+4r= 1,7
2a1+5r= 1,7
(a1+2r) *(a1+5r)= 1,12
To wymnoz poredkuj uporzadkuj
Wyznacz z pierwszsego rornania np a1 i podstaw do drugiego rownnaia
Dzialaj
28 paź 19:31