jakiś pięciomian
Przyszły psycholog: Trzeci wyraz rozwinięcia pięciomianu (x + x2 log x)5 wynosi 100.
Oblicz x
28 paź 18:12
Przyszły psycholog: Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc z tym zadaniem?
28 paź 18:13
Mila:
To jest dwumian podniesiony do 5 potęgi.
x>0
k+1=3, k=2
10*x
3*x
4logx=100
x
3+4logx=10
(3+4logx)logx=log10⇔⇔4log
2x+3logx−1=0
logx=t
4t
2+3t−1=0
Δ=25
28 paź 18:34
Przyszły psycholog: Dziękuję, nie wiem po co to na studiach humanistycznych
28 paź 18:36
PW: Będziesz do pracy magisterskiej prowadzić badania na grupie ludzi, i wyniki trzeba opracować
metodami statystycznymi. Nie takie rachunki trzeba będzie pojąć, a więc nie można wyjść z
wprawy.
28 paź 18:40
Przyszły psycholog: co mają pięciomiany do statystyki?
28 paź 18:42
Mila:
"że potrzebne , musisz teraz wierzyć,
na co potrzebne zgadniesz,
gdy zaczniesz świat mierzyć".
Jako humanistka na pewno wiesz , kto to napisał.
28 paź 19:10
Definicja: Prosze nie nazywac sie humanista
To jest obraza dla humanisty . Humanista to czlowiek wszschstronnie wyksztalcony
Juz i tak jest duzo absolwentow za ktorych prace magisterska pisza inni (lepiej zebys dio nich
nie nalezal
Przyszly psychologu .
28 paź 19:13
iteRacj@: bardzo surowo nas, absolwentów studiów humanistycznych, oceniasz
nie wszyscy kupują prace...
28 paź 19:24
Definicja: Dobry wieczor

nie twierdze ze wszyscy kupuja prace
Natomiast wymowki typu ja jestem human wiec nie musze potrafic liczyc mnie troche smiesza
Przeciez do takiego czlowieka np zglosi sie dziecko z pomoca (ma prawo tego oczekiwac bo to
jest czklowiek po studiach ) a ten nie bedzie tej pomocy potrafil udzielic .
Natomiast pracuje z bylym nauczycielem historii . Troche sie zagubil po stracie syna
(wiesz o co mi chodzi
Opowiadal mi ze wielu ludziom on gromadzil materialy a jego zona pisala prace . Tylko o to
mi chodzilo . Przepraszam jesli Cie urazilem
28 paź 20:14
iteRacj@: ten wjazd akurat na studiujących psychologię nie był uzasadniony,
ale studia humanistyczne rozwijają dystans wobec samego siebie i życzliwą otwartość wobec
innych, więc w żaden sposób się urażam
jednak pogląd, że człowiek po studiach ma umieć wytłumaczyć dziecku wszystko i z każdej
dziedziny jest bardzo na wyrost
większość znanych mi osób tego nie umie
28 paź 20:39
Definicja: Przepraszam ale nie zrozumielismy sie
Nie bylo moim zamiarem obrazac nikogo (zreszta tego nie robie jak zauwazylas
28 paź 20:46
iteRacj@:
28 paź 20:48