sdsd
lucjan: ciagla funkcja, zespolone
f(x)= A2x2 dla x≤2
= Ax−3 dla x>2
dla jakich wartosci funkcja jest ciagla w punkcie 2
no i tu chcialem po prostu dac A2(2)2=2A−3 ale delta ujemna wychodzi, mialem liczby zespolone
wiec moge to rozwiazac, ale czy A moze nalezec tutaj do liczb zespolonych czy rozwiazanie musi
byc
rzeczywiste? nie ma podane konkretnie ze A∊R wiec jestem zmieszany
27 paź 23:53
kochanus_niepospolitus:
podaj PEŁNĄ treść zadania
28 paź 00:03
lucjan: Definiując funkcję f(x) jako
A2x2 dla x≥2 Ax−3 dla x>2
Dla jakich wartości A f jest ciągła w punkcie 2? Usprawiedliw swoje rozwiązanie.
28 paź 16:18
'Leszek: Jest to prawdopodobnie funkcja zmiennej rzeczywistej x , gdy Δ < 0 to oznacza ze
funkcja nie jest ciagla w punkcie xo = 2 ( albo jest blad we wzorze funkcji ! )
28 paź 17:06
lucjan: czyli mam napisac że funkcja nie jest ciagla bo delta mniejsza od zera i nie rozwiazywac juz
tego w zespolonycy
racja?
28 paź 17:09