matematykaszkolna.pl
Identycznosciowa Definicja: Funkcje identycznosciowa I : ℛ→ℛ okreslamy nastepujaco I(x)=x dla x∊ℛ Moze ktos w prostych slowach wyjasnic co to za funkcja ? Wiem jak wyglada jej wykres
27 paź 21:20
PW: W prostych słowach: − Trujesz d...
27 paź 21:23
Definicja: PW nie odzywaj sie tak do mnie
27 paź 21:26
27 paź 21:29
PW: Forum ma służyć pomocą w rozwiązywaniu zadań, a nie wyjaśnianiu Definicji definicji. Nie masz istotniejszych pytań?
27 paź 21:30
Definicja: Eta czytalem to czy funkcja liniowa f(x)=x jest taka funkcja ? bo tam piszse x→x Czy sa inne jakies przyklady ? PW jesli tak mi odpowiadzsz to jak inaczej mi odpowiesz gdy zadam inne pytanie ?
27 paź 21:40
Definicja: Ponawiam
27 paź 22:07
iteRacj@: funkcja liniowa f(x)=x jest funkcją tożsamościową każdemu argumentowi x∊ℛ przyporządkowujemy jego wartość czyli x a więc x→x
27 paź 22:59
Definicja: iteRacj@ a jakies inne przyklady mozna prosic?
27 paź 23:57
Adamm: boże, czego nie możesz zrozumieć funkcja identycznościowa, bo nic nie robi tutaj nie ma niczego ciekawego
28 paź 00:01
iteRacj@: coś wymyślę ... trochę na siłę może być funkcja, która każdej liczbie naturalnej przyporządkowuje jej cześć całkowitą albo taka, która każdej liczbie pierwszej przyporządkowuje jej największy dzielnik naturalny wyobrażenie o "nic nierobieniu", jak to nazwał Adamm może dać też przekształcenie tożsamościowe płaszczyzny na płaszczyznę np. obrót o kąt 0o albo translacja o wektor zerowy
28 paź 00:22
iteRacj@: bliższy życiu przykład: taka deklaracja, że zaczynamy działać i działamy, a wszystko pozostaje tak samo...
28 paź 00:28
Definicja: Zapytalem dlatego ze w repetytorium jest zapisane Wyrozniamy jeszcze funkcje a) stala f: R→R f(x)=c dla x∊R (c pewna stala ) ib) identyczniosciowa i tutaj co naoisalem wyzej Ale widze ze nie nalezy sobie taka funkcja zawracac glowy . dziekuje Ci za odpisanie .
28 paź 15:36
iteRacj@: f. stała będzie istotniejsza przy szukaniu rozwiązań, może dlatego została wyróżniona f(x)=x traktuj tak jak f(x)=ax+b, ma te same własności powodzenia na egzaminie
28 paź 16:45
5-latek: Niestety nie zdalem najwazniejszsego egzaminu . Teraz tylko żal tesknota i czasami placz emotka
28 paź 21:44