a | b | |||
(3√ | +√ | )21 | ||
√b | 3√a |
a1/3 | b1/2 | |||
= | + | )21 | ||
b1/6 | b1/6 |
| b1/2 | |||||||||
=21∑k=0 | (U{a1/3}b1/6})21−k*( | )k= | ||||||||
a1/6 |
| a(21−k)/3 *bk/2 | ||||||||
= 21∑k=0 | = | ||||||||
ak/6*b(21−k)/6 |
| ||||||||
21∑k=0 | a(21−k)/3−k/6*bk/2−(21−k)/6 | |||||||
21−k | 21−k | ||
−U{k}[6}= U{k−2} − | |||
3 | 6 |
a1/3 | b1/2 | |||
( | )k*( | )n−k = | ||
b1/6 | a1/6 |
k | 21−k | 21−k | k | ||||
− | = | − | // *6 | ||||
3 | 6 | 2 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |