Stozek
Pomozesz??: Jeżeli promień podstawy stożka zwiększymy o 20%, a wysokość zmniejszymy o 20% to objętość
stożka:
A− nie zmieni się
B− zwiększy się o 15,2%
C− zwiększy się o 1,52%
D− zmniejszy się o 4%
29 sty 20:57
mela:
odp. B)
r2= 1,2 r1 h2= 0,8 h1
r22= 1,44
1,44*0,8= 1,152 1,152*100% = 115,2%
29 sty 21:10
Pomozesz??: Nie ma takiej odpowiedzi
29 sty 21:12
mela:
omg

115,2%−100%=
15,25
29 sty 21:17
mela:
poprawiam chochlika zamiast % wybiło mi 5
pole zwiększyło się o 15,2%
29 sty 21:19
Bogdan:
Jest taka odpowiedź, to odpowiedź B
29 sty 21:21
Pomozesz??: Ok dzięki
29 sty 21:22
Asia: długość tworzącej stożka jest równa jego podstawy.Pole powierzchni bocznej stożka jest równe
8π.Pole podstawy stożka jest równe?
2 paź 22:52
Asia:
2 paź 23:16
pigor: ... przeczytaj treść zadania, co "zjadłaś"

... promieniowi, czy średnicy ...
3 paź 00:33