3x−2√x+1 | ||
f(x)= | ||
x |
3x−2√x+1 | ||
f(x) = | ||
x |
1 | ||
f'(x)=−2*(− | *x−3/2+(−1)*x−2= | |
2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= | − | = | − | = | ||||
√x3 | x2 | x√x | x2 |
√x | 1 | √x−1 | ||||
= | − | = | ||||
x2 | x2 | x2 |
2 | 1 | |||
f(x)= 3− | + | |||
√x | x |
2 | 1 | 1 | √x | 1 | √x−1 | |||||||
f'(x)= | * | − | = | − | = | |||||||
x | 2√x | x2 | x2 | x2 | x2 |
3x−2√x+1 | ||
f(x)= | ||
x |
(3x−2√x+1)'*x−(x)'*(3x−2√x+1) | (3x−√x)−(3x−2√x+1) | |||
f'(x)= | = | = | ||
x2 | x2 |
√x−1 | ||
= | ||
x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |