matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji, studia
Looser:
lim x →
∞
(e
(
−x))/ln(x−1) Proszę o pomoc, bo kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.
27 paź 12:37
Jerzy:
1
e
x
0
= lim
x→
∞
= [
] = 0
ln(x−1)
∞
27 paź 12:45