| (n+1)! | |||||||||
L= | = | |||||||||
k!*(n+1−k)! |
|
| n! | n! | |||||||||||||||||
P= | + | = | + | |||||||||||||||||
k!(n−k)! | (k−1)!(n−k+1)! |
n! | n! | |||
P= | + | = | ||
(k−1)!*k*(n−k)! | (k−1)!*(n−k)!*(n−k+1) |
n!(n−k+1)+n!*k | ||
P= | = | |
(k−1)!*k*(n−k)!*(n−k+1) |
n!(n−k+1)+n!*k | ||
P= | = | |
k!*(n−k+1)! |
n!(n+1) | ||
P= | ||
k!(n+1−k)! |
(n+1)! | ||
P= | = L | |
k!(n+1−k)! |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |