matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi liczbowe
Smutny słaby uczeń:
2
50−10+2−...+
25
26 paź 20:26
yht:
2
2
2
2
10
2
8
50−10+2−
+
= 42−
+
= 42−
+
= 42−
=
5
25
5
25
25
25
25
17
41
=
41,68
25
26 paź 20:28
kochanus_niepospolitus:
a
1
= 50 q = −5
26 paź 20:29
Smutny słaby uczeń:
Przepraszam bardzo! nie podałam polecenia
aż mi głupio... Wiedząc, że składniki są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego oblicz sumę:
26 paź 20:30
yht:
no to już masz obliczone
26 paź 20:30