1+ln n | ||
lim n−>∞ ( | )ln n2 doszedłem do | |
ln n |
1 | ||
lim [ (1+ | )ln n] (ln n2)/(ln n) | |
ln n |
ln n2 | ||
i nie wiem jak policyć granice lim n−>∞ | ||
ln n |
1 | ||||||||
lim (1 + | )10n2/(7n+1)).... | |||||||
|
1 | ||
(n+1)n = nn(1 + | )n | |
n |
f(x) | ||
lim | istnieje | |
g(x) |
| ||||||||||
10n2/(7n+1)).... | ||||||||||
7n+1 |
n2(1+ 1/n)n − n2( 1 + 2/n)n | ||
... = lim | = | |
n2(1 + 2/n)n − n2(1 + 3/n)n |
e − e2 | e(1−e) | 1 | ||||
= | = | = | = e−1 | |||
e2 − e3 | e2(1−e) | e |
a | 1 | |||||||||
w pierwszym masz: 1 + | = 1 + | własności ułamków vel dzielenia | ||||||||
b |
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |