Wykres funkcji liniowej f(x) = mx + 4 m + 1 przecina oś OY w punkcie P(0, p).
wercia: Wykres funkcji liniowej f(x) = mx + 4 m + 1 przecina oś OY w punkcie P(0, p).
Określ monotoniczność funkcji f, jeżeli współrzędna p spełnia warunek:
√2p+p=4
√3p − 2=p−√3
Prosze o pomoc
26 paź 13:46
Blee:
a wiec
0 = mp + 4m +1
Wyznacz najpierw jakie jest p ... a nastepnie wyznacz m
Jezeli m>0 to funkcja jest

A jaka jest gdy m<0
26 paź 13:49
Jerzy:
Nie tak
Blee
f(0) = p = 4m + 1
| | 4 | |
m = |
| − 1 ... i ustal znak. |
| | √2+1 | |
26 paź 13:52
Blee:
Kuzwa ... przeczytalem OX i juz wiecej nie patrzylem na tresc zadania
26 paź 13:54
wercia: Dziekuje wam bardzo


to w drugim bedzie
dobrze?
26 paź 14:04