matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie Obliczyc..
Kamil:
Obliczyc uklad równań: 2b=a+c a+b+c=6
1
a
+
1
b
+
1
c
=−0,3
29 sty 18:59
ORZEŁ:
z pierwszego podstawiamy do drugiego za ( a+c) 3b=6 b=2 możemy wyznaczyc a lub c a= 4−c podstawiasz do ostatniego
30 sty 12:00