matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potegi o wykladniku wymiernym
Ula:
9
1
/2 × 27
1
/2
√
3
25 paź 17:31
5-latek:
9=3
2
27= 3
3
√
3
= 3
1/2
i po klopocie
25 paź 17:33
Eta:
27
1/2
=
√
27
=3
√
3
, 9
1/2
=
√
9
=3
3*3
√
3
= 3*3=9
√
3
25 paź 17:50