mediana
zbychu: Czy medianą ciągu
1+2+3+4+5 .. .... +2017
będzie 1009
![](emots/2/pytajnik.gif)
HELP
25 paź 17:01
5-latek: Wystarczy skorzystac z definicji mediany .
25 paź 17:03
zbychu: Niestety nie chce mi sie wypisywac wszystkich tych liczb, a nie jest to tez parzysta więc
srednia arytmetyczna nie będzie
25 paź 17:06
5-latek: Niepotrzebnie jest wypisywac
Mozna policzyc ich ilosc tak
an=2017
a1=1
r=1
an= a1+(n−1)*r
2017 = 1+(n−1)*1
2017= n
Ma tych wyrazow 2017 czyli ilosc nieparzysta
25 paź 17:15
25 paź 17:44
5-latek: Witam
Milu
25 paź 17:48
Eta:
25 paź 17:55