matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij rowność kartezjańsko
D3b1l3k:
Tak jak w temacie, proszę o wytłumaczenie i udowodnienie poniższych przykładów. 1. (AxB)∩(CxD)=(A∩C)x (B∩D) 2. Ax(B∪C)=(AxB)∪(AxC) 3. (B∩C)xA=(BxA)∩(CxA)
24 paź 21:34