o
olaf : witam mam takie zadanie na jutro .
ale nie wiem bo za kazdym razem wychodzi mi inny wynik sprawdzałem na inter. i kazdy ma
inaczej . prosze o rozwiazanie a sam poćwiczę .
24 paź 18:24
kochanus_niepospolitus:
no to zajefajne masz zadanie
24 paź 18:24
olaf : Ewa kupiła 2,8 kg ciastek 1/5 była czekoladowa a 3/8 z nadzieniem reszta ciastek stanowiły
biszkopty .ile było biszkoptów .
24 paź 18:25
PW: Pewnie dużo, bo biszkopty są lekkie. Na pytanie "ile było biszkoptów" nie da się odpowiedzieć.
Można próbować wyliczyć wagę (masę) biszkoptów.
Matematycy są paskudni, prawda?
24 paź 18:30
olaf : pani powiedziała ze to zadanie da się obliczyć
więc pomoże ktoś ?
24 paź 18:49
olaf : proszę o pomoć ;0
24 paź 18:58
Eta:
| 1 | | 3 | |
| *2,8kg+ |
| *2,8kg =0,56kg+1,05kg= ..... |
| 5 | | 8 | |
2,8 kg − ....=1,19 kg
1,19 kg biszkoptów
==============
24 paź 19:02
Eta:
Pytanie do zadania powinno brzmieć: ile ważyły biszkopty?
24 paź 19:05
olaf : dziekuje bardzo
24 paź 19:07
Eta:
24 paź 19:08
5-latek: Ciastek z czeklada i nadzieniem stanowia
| | 11 | | 29 | |
1− |
| = |
| taka zcesc calosci stanowia biszkopty |
| | 40 | | 40 | |
| 29 | |
| *2,8kg= .... kg biszkoptow |
| 40 | |
A dziecko nie moze samo tak pomyslec i Pani przeszkadzac w wypoczynku na jutrzejszse zajecia ?
24 paź 19:10
iteRacj@:

ktoś nie lubi nauczycieli...
24 paź 19:12
5-latek: Dobry wieczor

Wrecz odwrotnie . Mysle ze powinni wiecej zarabac .
Kiedy marszalek senatu i Pani premier mowi ze (lekarze i nauczyciele ) to sluzba to niech tak
samo potraktuja swoje funkcje jako sluzbe dla ludzi i wezne takie pensje miesieczne jak oni
.
24 paź 19:16
iteRacj@: 5−latku witaj!
komentarz był z humorem i musiałam się uśmiechnąć...
24 paź 19:23