naszkicuj wykres funkcji- trygonometria
satya: Naszkicuj wykres funkcji y=2 |sinx|cosx. Podaj miejsca zerowe tej funkcji oraz jej okres
zasadniczy
tak szczerze powiedziawszy to siedze nad książką i nie mam pojęcia, z której strony się za to
chycić.
jesteście moją jedyną nadzieją. proszę o pomoc...
29 sty 18:25
satya: up
29 sty 19:05
Bogdan:

Dla sinx ≥ 0: y = 2sinx cosx ⇒ y = sin2x
Dla sinx < 0: y = −2sinx cosx ⇒ y = −sin2x
29 sty 21:43
justysia: Hej, jest takie zadanie:
Naszkicuj wykres funkcji y=√2(sinx+cosx)
Będę wdzięczna za odpowiedź jak je rozwiązać
3 sty 18:17