matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz r
Koala:
Wyznacz r przy założeniu, że potrzebne przekształcenia są wykonalne
24 paź 17:00
Mila:
w≠r c*(w−r)=p*r+2 c*w−c*r=p*r+2 c*w=p*r+c*r r*(p+c)=c*w
c*w
r=
, p≠−c
p+c
24 paź 17:03
Koala:
dzięki
24 paź 17:27
Koala:
A gdzie się podziała dwójka
24 paź 17:31