matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gr
olka:
lim sinx jest równe 0 czy
∞
x→0+
24 paź 15:36
kochanus_niepospolitus:
lim
x−>0
sinx = sin(0) = 0 ponieważ funkcja f(x) = sinx jest ciągła w otoczeniu punktu x
0
= 0 to jej granica równa jest wartości funkcji w tymże punkcie
24 paź 15:45